Het Concertgebouw, Amsterdam

Opdrachtgever: Het Concertgebouw, Amsterdam Installatieadviseur: RE-NL (Nelissen ingenieursbureau) Omvang: ca. 1.100 m² Bouwsom: € 1,5 miljoen Gebouwsoort: bijeenkomst Opleverdatum: 2004
RE-NL is als adviseur voor de installaties betrokken geweest bij de renovatie van de kleine zaal van het Concertgebouw te Amsterdam. Deze zaal gelegen in het monumentale gedeelte van het gebouw is volledig gerenoveerd. De kleine zaal van het Concertgebouw kent een opstelling van ca. 500 stoelen en wordt voornamelijk gebruikt voor muziekvoorstellingen. De kleine zaal wordt zeer frequent gebruikt. De Kleine zaal heeft tijdens de renovatie een volledige facelift gekregen. Daarnaast is de gehele koelen luchtbehandelingsinstallatie vernieuwd. Gezien de binnenstedelijke omgeving waarin Het Concertgebouw is gesitueerd was de inpassing van de luchtbehandeling en koeling zeer complex. Een nadere toelichting waarom deze referentie overtuigt lijkt ons niet nodig, gezien de bekendheid van Het Concertgebouw.